Ikkunoiden pesu kevätsiivouksen yhteydessä

21.05.2023

Ikkunoiden pesu: Ajoita se katujen lakaisun jälkeiseen aikaan kaupunkialueella

Ikkunoiden pesu on tärkeä osa kotien ja rakennusten ylläpitoa. Puhtaat ikkunat parantavat valonläpäisyä, luovat raikkaamman ilmeen ja takaavat esteettisesti miellyttävän ympäristön. Mutta milloin on paras aika pestä ikkunat, erityisesti kaupunkialueilla, joilla katupöly voi olla ongelma? Suositeltavaa on ajoittaa ikkunoiden pesu katujen lakaisun jälkeiseen aikaan, koska silloin katupölyn määrä on yleensä vähäisempi.

Kaupunkialueilla katupöly on yleinen haitta, joka voi tarttua ikkunoiden pintaan ja aiheuttaa likaa ja himmentää näkymää. Katujen lakaisu on tavanomainen toimenpide, jolla pyritään poistamaan katupölyä ja muita epäpuhtauksia kaduilta. Lakaisu vähentää katupölyn määrää, mikä tekee siitä ihanteellisen ajan ikkunoiden pesulle.

Ajoittamalla ikkunoiden pesu katujen lakaisun jälkeiseen aikaan saat useita etuja:

  1. Vähentynyt katupölyn määrä: Katupölyn määrä on alhaisempi juuri lakaisun jälkeen, mikä tarkoittaa, että ikkunoiden pinnalle ei kerry niin paljon pölyä ja likaa. Tämä helpottaa ikkunoiden pesua ja takaa paremman lopputuloksen.

  2. Selkeämpi näkymä: Pestyjen ikkunoiden läpi näet paremmin ympäröivän maiseman. Vähemmän katupölyä tarkoittaa kirkkaampaa ja selkeämpää näkymää ikkunoiden läpi, mikä parantaa valonläpäisyä ja luo viihtyisämmän ilmapiirin sisätiloissa.

  3. Pitkäkestoinen puhtaus: Pesemällä ikkunat lakaisun jälkeen pidät ne puhtaampina pidempään. Vähäinen määrä katupölyä ja likaa ikkunoissa tarkoittaa, että ne pysyvät puhtaina pidempään, joten sinun ei tarvitse pestä niitä niin usein.

On kuitenkin hyvä muistaa, että ikkunoiden pesu on parasta tehdä sopivissa sääolosuhteissa. Vältä pesemistä aurinkoisena päivänä tai kovassa tuulessa, sillä ne voivat aiheuttaa ikkunoiden kuivumisen epätasaisesti ja jättää raitoja. Valitse pilvinen päivä tai varhainen aamu tai myöhäinen ilta, jolloin aurinko ei ole voimakkaimmillaan ja sääolosuhteet ovat suotuisat pesulle.

Ikkunoiden pesuun tarvitset muutamia perustarvikkeita, kuten ikkunanpesuainetta, pesusientä tai ikkunanpesuharjaa, ikkunalastaa sekä mikrokuituliinaa tai ikkunakuivaajaa. Aloita pesu poistamalla ikkunan pinnalta irtolika ja pöly esimerkiksi harjalla tai pölynimurilla. Levitä sitten ikkunanpesuainetta tasaisesti ikkunan pinnalle ja käytä pesusientä tai harjaa pyyhkimään ikkunan pinta puhtaaksi. Aloita ylhäältä ja liikuta sientä tai harjaa pyörivin liikkein. Huuhtele säännöllisesti pesusientä tai harjaa puhtaalla vedellä, jotta lika ei levitä ikkunan pinnalle. Lopuksi käytä ikkunalastaa tai mikrokuituliinaa kuivaamaan ikkunan pinta huolellisesti ja varmista, että siitä ei jää jälkiä tai raitoja.

Kun peset ikkunoita taloyhtiössä, ota huomioon myös turvallisuusnäkökulmat. Tarvittaessa käytä tikapuita, telineitä tai muita turvavarusteita, jotta työskentely korkealla on turvallista. Jos ikkunoiden pesu on haastavaa tai aikaa vievää, harkitse ammattilaisen palkkaamista, joka hoitaa ikkunoiden pesun puolestasi.

Ikkunoiden pesu on tärkeä osa kotien ja taloyhtiöiden ylläpitoa. Ajoittamalla pesu katujen lakaisun jälkeiseen aikaan kaupunkialueella voit vähentää katupölyn määrää ja saavuttaa paremman lopputuloksen. Huolellisella pesulla ja oikeanlaisilla välineillä voit pitää ikkunat puhtaina ja kirkkaina, jolloin saat nauttia esteettisestä ilmeestä sekä paremmasta valonläpäisystä sisätiloissa.

Jos et ehdi tai halua pestä ikkunoita itse, voit aina kääntyä ammattilaisten puoleen.